Home ИЗБОРИ 2019 АБВ готови на коалиции в ляво. Ще търсят ли такава и в Перник?
АБВ готови на коалиции в ляво. Ще търсят ли такава и в Перник?

АБВ готови на коалиции в ляво. Ще търсят ли такава и в Перник?

0
0

На пресконференция в Шумен лидерът на АБВ Румен Петков обяви, че партията има готовност да търси коалиции в лявото и лявоцентристкото пространство.

„Готови сме да водим сериозен, солиден диалог за сформирането на местни коалиции с много ясен ляв, лявоцентристки аспект, където първостепенни партньори сме препоръчали на нашите местни структури да бъдат партиите от „Коалиция за България“.“. Това каза Румен Петков на пресконференция в клуба на БТА в Шумен, като подчерта, че АБВ ще се регистрира самостоятелно в ЦИК за предстоящите местни избори.

Интересно ще бъде дали партията на бившия президент Първанов ще търси за съдействие и БСП, особено в Перник, където хората с умиление си спомнят за Росица Янакиева. В публичното пространство в миньорския град се говори, че дъщерята на Янакиева – Александрина Костадинова, сега общински съветник, ще се кандидатира за кмет на кв. „Изток“. Някога от там тръгна политическата кариера на майка й. Александрина би могла да разчита на подкрепата на симпатизанти на БСП, ако стигне до втори тур срещу кмета от ГЕРБ Емил Костадинов.

Не забрявайте да следите политически новини и касаещи бъдещите избори в StudioPernik. Вижте още: КОЙ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ НА ПЕРНИК?