Home Общество Абитуриентите на Езиковата с немски сертификати
Абитуриентите на Езиковата с немски сертификати

Абитуриентите на Езиковата с немски сертификати

0
0
За 12-та поредна година на специална церемония 26 зрелостници от Езикова гимназия „Симеон Радев“ получиха своите немски езикови дипломи. Абитуриентите бяха поздравени от кмета на Община Перник.
„Скъпи ученици, с изключително удоволствие се обръщам към вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек. Следвайте мечтите си, бъдете здрави, постигайте това , което желаете . Бъдете добри хора и никога не забравяйте нашия общ дом – Европа. Той има нужда от вашата смелост, креативност и оптимизъм. Желая ви успех и съм сигурна, че ще запазите традициите и гордостта, че сте перничани. Бъдете винаги духовно млади, усмихнати, позитивни, изпълнени с мечти и сила да ги постигнете. На добър час и успехи в живота“, пожела кметицата на зрелостниците.
На изисканата церемония, на която по традиция звучат и изпълнения на Камерен оркестър „Орфей“, зрелостниците получиха своите немски езикови дипломи.
От 12 години в Езикова гимназия „Симеон Радев“ има ДСД-паралелки, в които езикът на Гьоте и Шилер се преподава от немски педагози. Сертификатът удостоверява най-високото ниво на владеене на немски език. Това припомни директорът на учебното заведение Теменужка Аначкова.