Home ИЗБОРИ 2019 Александрина Костадинова в кв. „Църква“: Националният интерес на България може и трябва да бъде защитен
Александрина Костадинова в кв. „Църква“: Националният интерес на България може и трябва да бъде защитен

Александрина Костадинова в кв. „Църква“: Националният интерес на България може и трябва да бъде защитен

0
0

Канидатката за член на Европейския парламент от АБВ „Коалиция за България“ Александрина Костадинова се срещна с членове и симпатизанти в кв. „Църква“. Двамата с областния лидер на АБВ Петър Първанов почетоха и 110 – годишнината от създаването на читалището в пернишкия квартал.

„Коалиция за България“  в лицето на ПП АБВ не води предизборна кампания, а последователна политика години наред. Това каза пред жителите на квартала Александрина Костадинова.  В листата на „Коалиция за България“ деветима от кандидатите сме в младежка възраст. Малко от листите могат да се похвалят с това, сподели тя.

ЕС е платформа на диалога и когато имаш какво да кажеш, знаеш какво искаш да направиш, можеш да го направиш. А младите ,образованите и доказалите се в своята професия могат и знаят как да се променят нещата в полза на обществото, заяви категорично четвъртата в листата-Александрина Костадинова. Тя сподели за себе си, че е преподавател в ЛТУ в София, еколог и работи върху проекти, свързани с кръговата икономика, рециклиране на материалите до толкова, до колкото да се постигне някакво производство,  в което не се отделят отпадъци. Това  е един  от основните проблеми,  с които трябва да се справи съвремието, посочи Костадинова.

Апатията на българите към политиката тя коментира така: „Преминали сме етапа на големите надежди , преминахме и времената на огромната омраза към политиците и  донякъде сега  в момента сме на етап безнадеждност и няма смисъл. Аз заявявам, че  има смисъл.  Аз ще отида да гласувам за моите деца ,защото искам те да продължат да живеят в Перник, в България. Но искам те да живеят в по-добра екологична среда, да имат по-качествено образование, да имат по-достъпно здравеопазване и най-вече сигурност“, сподели емоционално перничанката Александрина Костадинова. Това според нея може да стане с изравняване критериите и отношението в ЕС към всички държави-членки. Четвъртата в листата на „Коалиция за България“ обясни, че младите хора не бягат от България поради липса на родолюбие, а заради икономически причини. „Не е честно за един и същи труд възнаграждението в Българи и извън нея да е с разлики в пъти повече“, обърна внимание Костадинова. Тя призова всички бъдещи евродепутати да се обединят на надпартийно ниво около българския национален интерес. Националният интерес на България може и трябва да бъде защитен, затова в Европейския парламент трябва да бъдат изпратени точно такива хора, които да го направят, каза в заключение Александрина Костадинова