Home ИЗБОРИ 2019 Александрина Костадинова разговаря с жители на гр. Брезник
Александрина Костадинова разговаря с жители на гр. Брезник

Александрина Костадинова разговаря с жители на гр. Брезник

0
0

Александрина Костадинова от листата за евродепутати на „Коалиция за България“ бе гост на музея в Брезник по повод Европейската нощ на музеите.

Преди това Костадинова разговаря с жители на града, пред които представи програмата и приоритетите на „Коалиция за България“. „Ние от АБВ още в началото на представяне на нашата листа, заявихме, че ще бъдем представители на българското семейство в Европейския парламент. Всички български евродепутати трябва да работят заяедно по национални каузи, независимо от партийната им принадлежност.“, каза Александрина Костадинова.

В процеса на разговора местните жители изразиха притесненията си, че все повече се увеличават цените на здравните услуги у нас, въпреки, че  болните са здравноосигурени. В тази връзка четвъртата в листата на „Коалиция за България“ каза:

„До момента не виждам кураж и политическа моля от управляващата коалиция да намери решение за проблемите в здравеопазването. Проблемите са толкова много, интересите са също толкова много. Преди около месец  излязоха  два доклада  на ЕК и на Световната  здравна организация, които  третират точно този проблем в България-задълбочаване на кризата в здравеопазването по отношение на достъпа по финансови причини, а вече и поради липса на лекари и здравни структури в цели региони. Ако не се коригира този проблем, ако не коригираме тази диспропорция – 50 % от разходите за здравеопазване да се взима от  болния човек, няма как да се въведе ред“, е мнението на Александрина Костадинова. Според нея липсва избистряне дали да се смени статута на лечебните заведения от търговски субекти към  юридически лица с нестопанска цел. Това е  едно от разковничетата за решаване на проблемите  в здравеопазването, смята кандидатът за евродепутат Александрина Костадинова.