Home Мода А на вас коя ви харесва повече? Мелания Тръмп или Бриджит Макрон?
А на вас коя ви харесва повече? Мелания Тръмп или Бриджит Макрон?

А на вас коя ви харесва повече? Мелания Тръмп или Бриджит Макрон?

0
0

24-часовото посещение на американския президент във френската столица се превърна в топ новина по цял свят. И докато службите, изправени на нокти, заради страхa от терористичен акт, следят напрегнато всеки жест на първите мъже, то други са вперили изпитателен поглед в тоалетите на двете първи дами.

Мелания Тръмп и Бриджит Макрон се изправиха една срещу друга в своеобразен модел дуел, където основни критерии са стил, етикет и имидж.

Мелания Тръмп обра световните овации за подбора на облеклото си в мига, когато стъпи на френска земя. Първата дама на САЩ се появи в столицата на модата в строг и елегантен червен костюм с нюанс на мак. Тясната в кръста пола, тип „камбана“, падаше широко надолу, сакото бе с двуредово закопчаване с ревер-яка, обувките й се съчетаваха с цвета на тоалета, а косата й бе събрана в небрежен кок.

С тази визия Мелания демонстрира невероятен жест към Франция. Елегантният костюм в яркочервено е от новата колекция на модна къща „Кристиан Диор” в чест на 70-годишнината от създаването ѝ. Подборът на дизайнера не е случаен – жакетът е част от революционния стил, който дизайнерът измисля след Втората световна война и препратка към 60-годишнината от кончината му през 1957 г.

Несъмнено подборът на „Диор“ прави Мелания истинска парижанка.

Съпругата на американския президент показва перфектен стил и в избора си на аксесоари. Яркочервените кадифени обувки с изчистен дизайн на марката „Маноло Бланик“ са идеалното допълнение към елегантния силует на първата дама. Дължината на модела стриктно следва добрия протокол и е идеален избор за случая. Нюансът се свързва с изтънченост, изявеност, устойчивост. Енергичен и жив цвят, предпочитан от силни личности и кралски особи. Освен това ярко червеното е един от цветовете в знамето на Франция.

Визията на Мелания Тръмп напомня на знаменита нейна предшественица – Джаки Кенеди. Двете са сравнявани нееднократно, като дори за инагурацията на настоящия президент, съпругата му заложи на жакет в стила на Джаки. „Френската“ прическа на Мелания също препраща към мис Кенеди, която предпочиташе да носи косата си на елегантен кок.

Домакинята Бриджит Макрон беше заложила на доста по-ежедневна визия. Лятната прилепнала рокля на любимата марка на г-жа Макрон „Louis Vuitton“ се отличава с младежка кройка и дължина 10-ина сантиметра над коляното. Въпреки свежото излъчване на 64-годишната първа дама на Франция схващанията, че миниатюрът не бива да се носи от дами над 30, остава в сила. Освен това добрият етикет не толерира твърде къси поли и високи цепки. Фриволното деколте на роклята също не подхожда на високопоставения случай, напротив – кореспондира с ежедневна обстановка и неформалва сфера на общуване. Същото може да се каже и за металните елементи по самия тоалет – цип, копчета, капси, които го принизяват до едно по-битово ниво на обличане.

Аксесоарите на г-жа Макрон също не носят нужната елегантност. Младежкият стил на обличане личи и в избора на цветова комбинация – бялата рокля е съчетана със яркосини обувки на висок ток, чиято елегантност не се връзка със самата рокля.

И все пак визията на първата дама на Франция направи впечатление на гостите, поради което американският президент се обърна към нея с думите: „Вие сте в толкова добра форма“. После повтори същия коментар и пред нейния съпруг – френския президент. След това Тръмп се обрърна отново към Брижит и каза: „Прелестна сте“, докато я държеше за ръка – жест, не дотам приет в протокола.

Несъмнено добрият държавен етикет е залегнал във визията на Мелания Тръмп, която както винаги, изглежда неотразимо. Всичко във визията й – от прическата, през избора на тоалет до съчетанието на цветовете, проличава неподражаемата елегантност на бившия модел. Мелания Тръмп се превръща в пример за стилна първа дама, която налага собствен маниер в избора на облекло и в достойно лице на цялата нация.

Източник: epicenter.bg