Home Спорт и здраве Боксов турнир за младежи в зала „Борис Гюдеров“
Боксов турнир за младежи в зала „Борис Гюдеров“

Боксов турнир за младежи в зала „Борис Гюдеров“

0
0
Кметът на Община Перник Вяра Церовска откри Боксовия турнир за младежи в зала „Борис Гюдеров”. В спортното състезание участват 150 момчета от 60 клуба в страната.
За първи път от близо 20 години градът ни е домакин на боксов турнир, а Българската спортна федерация по бокс гласува доверие и повери домакинството на спортен клуб по бокс „Перник”, с президент Емил Райков. В битката на ринга излизат и момчетата от другия пернишки клуб „Ладимекс”.
„Приемете моите сърдечни поздрави и уважение към професионализма,отговорността и усилията, които ежедневно полагате за постигането на добри резултати и за възходящото развитие на бокса. Вярвам, че показаните от вас хъс и енергия ще привлекат в спортните зали все повече млади хора”. С тези думи приветства състезателите и треньорите кметът Вяра Церовска.
Тя не скри радостта си, че има възможността да открие турнира и пожела здраве и борбен дух на младите момчета, с които да радват многобройните любители на този спорт.
След това връчи статуетки на 10 ветерани-боксьори, прославили Перник в страната и чужбина. Сред тях бяха Георги Станков, Ефтим Лефтеров, Йордан Казачки, Веселин Пашалиев, Герасим Герасимов, Валентин Първанов, Тодор Занданов, Григор Григоров, Валентин Лазаров и Манол Йорданов, който е президент на спортен клуб „Ладимекс”.
На турнира в залата присъства и заместник-кметът Владислав Караилиев, който също пожела успех на участниците.