Home ИЗБОРИ 2021 БСП без официално решение на Националния съвет дали да подкрепи ИТН
БСП без официално решение на Националния съвет дали да подкрепи ИТН

БСП без официално решение на Националния съвет дали да подкрепи ИТН

0
0

След четиричасово заседание Националният съвет на БСП реши да продължи разговорите с „Има такъв народ“ относно предложението им за правителство. БСП смята, че декларацията с приоритетните политики, представена от партията на Слави Трифонов, не отразява всички искания на социалистите.

След четиричасовото заседание на БСП лидерът Корнелия Нинова обяви: разговорите с „Има такъв народ“ продължават. Политическата декларация, представена от формацията на Трифонов, не удовлетворявала напълно социалистите.

„Но Националният съвет намира, че в тази политическа декларация не са отразени достатъчно нашите предложения. Има най-важните като преизчисляване на пенсиите, помощ на млади семейства, но има неща, които ние държим и не са отразени, както има такива, по които ние сме сме разговаряли, не сме постигали съгласие“, заяви Нинова.

Съгласие има по преизчислението на пенсиите и помощите за млади семейства.

Социалистите настояват, ако дадат своята подкрепа, то да бъде сключено споразумение с ясни ангажименти и срокове за изпълнение.

В студиото на „Още от деня“ кандидатът за финансов министър Пламен Данаилов отговори на настояването на БСП:

„Не чух точно какво искат да ревизират, разбира се, ние нито сме затваряли врата, нито сме казвали – край, повече няма да разговаряме, така че най-вероятно още утре ще продължат може би разговорите“, заяви Пламен Данаилов, кандидат за министър на финансите на ИТН.

От БСП потвърдиха, че не настояват за министерски постове.

Източник: БНТ