Home Политика БСП иска предсрочни избори, ГЕРБ поне 6-ма евродепутати, ДПС – програмно правителство
БСП иска предсрочни избори, ГЕРБ поне 6-ма евродепутати, ДПС – програмно правителство

БСП иска предсрочни избори, ГЕРБ поне 6-ма евродепутати, ДПС – програмно правителство

0
0

Днес бе поставено началото на новия парламентарен сезон, на фона на социологическо проучване, което отчете, че рейтингът на Народното събрание е спаднал до критичните 8%. По традиция лидерите на парламентарните групи излязоха с послания.

Управляващите от ГЕРБ си поставят задача за европейските избори през май да имат поне 6 – ма евродепутати, колкото имат и сега, а за местния вот – да увеличат още кметовете си. Естествено, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не пропусна да критикува президента, като каза, че държавния глава всява разделение, вместо да обединява хората.

Корнелия Нинова от името на БСП поиска предсрочни парламентарни избори и обвини властта, че като част от статуквото в ЕС, не може да претендира да носи промяна и надежда. Според Нинова управляващите още в първите дни на новата година са показали пълно безхаберие и погазване на държавността.

ДПС си държат на тезата на Ахмед Доган за програмно правителство в рамките на сегашния парламент с програма за ускорено развитие на България.