Home Политика Бюджет 2019 влиза в Парламента. Ще се събере ли кворум?
Бюджет 2019 влиза в Парламента. Ще се събере ли кворум?

Бюджет 2019 влиза в Парламента. Ще се събере ли кворум?

0
0

Депутатите трябва да гласуват параметрите на Бюджет 2019 за НЗОК и общественото осигуряване на извънредно заседание днес от 13.00 часа. Под въпрос е обаче дали мнозинството ще успее да събере кворум, за да започне работа.
От БСП вече обявиха, че няма да се регистрират в зала, но ще се включат в дебатите, ако управляващите успеят да осигурят кворум. От ДПС също бойкотират кворума, докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка. Миналата седмица от ВОЛЯ обявиха, че докато Симеонов и Красимир Каракачанов са вицепремиери, няма да се регистрират в зала.
Припомняме, че проектобюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване бяха приети от ресорните комисии миналата седмица, както вече стана практика – набързо, на съвместни заседания.

След гласуването на проектобюджетите на Касата и на държавното осигуряване, в пленарна зала ще бъдат представени всички доклади по проектозакона за държавния бюджет за 2019 година. Очаква се бюджетът да се гласува на първо четене на пленарното заседание в сряда.