Home Перник За нас е важно да възстановим професионалното образование
За нас е важно да възстановим професионалното образование

За нас е важно да възстановим професионалното образование

0
0

Вчера бе открита реновираната сграда за практическо обучение на Технологична професионална гимназия „Мария Кюри”.  Постройката се намира на територията на „Стомана индъстри” и е обновена със средства отпуснати от Министерство на образованието и науката.

Областният управител поздрави учениците и учителите за по-добрите условия, в който ще провеждат своите практически обучения.

„За нас е важно да възстановим професионалното образование и дуалният модел на обучение да бъде развит. Целим да възстановим производствените бази и местата, на които учениците да бъдат в реална бизнес среда. Чрез физическото докосване и участване в процеса на работа, младежите придобиват полезни навици, формират конструктивна мисъл и се изграждат като хора, които по-добре подреждат и планират.”, каза Соколова.

Директорът  на гимназията Цветелина Миланова не скри радостта си, че възпитаниците на гимназията ще се обучават в база, която не е била ремонтирана десетилетия и изказа своята благодарност към г-жа Ирена Соколова, за оказаната подкрепа за реализацията на проекта.

Първата стъпка, предприета за облагородяването на сградата е смяната на нейната дограма, както и възстановителна строителна дейност, за което Министерство на образованието е отпуснало средства на стойност 34 800 лв.

Областният управител изрази увереност, че в близко бъдеще от МОН ще предоставят още средства, за подобряване на външния облик, ремонт на покрива и оборудване на стаите.

„Ремонтът и отпускането на средства ще бъде поетапен. Крайният резултат обаче очаквам да удовлетвори всички ни, защото вие ще получавате качествено образование в подходяща за обучението ви среда и в подобаващо оборудвана сграда“, заяви още Соколова.