Home Култура и изкуство Великолепна изложба на италианска художничка ще грее в „Арт – салон“
Великолепна изложба на италианска художничка ще грее в „Арт – салон“

Великолепна изложба на италианска художничка ще грее в „Арт – салон“

0
0

Невероятна изложба на италианска художничка е подредена в Клуба на дейците на културата, сега „Арт – салон“.

Жизела Мура гостува на перничани с уникална изложба. Творбите са наредени в галерия „Арт салон” и ще останат в града до 6-ти февруари . Пред публиката в Перник тя ще представи изложба—живопис под наслов „ Маските на карнавала между митове, легенди, традиции и история”.
Преди откриването на пъстроцветната експозиция художничката Жизела Мура беше приета в кабинета на кмета на Община Перник.
„Щастлива съм, че в навечерието на автентичния обичай и международния фестивал „Сурва“ в Перник ще бъде показана тази прекрасна изложба. Нашето приятелство е утвърдено през годините и зная, че тази енергия, която има празника е много голяма. Всеки , които се е докоснал до магията на Сурва се връща отново“, сподели кметът.
Италианската художничка е позната на перничани от Международния пленер по живопис, който ежегодно се провежда в курортното селище Рударци.
„Още когато дойдох в Рударци се влюбих в България. Тук се чувствам като във втората си къща. Виждам голяма прилика в маскарадната ни обредност“, заяви авторката Жизела Мура и разказа за техните обичаи.