Home Политика ГЕРБ измества фокуса от основните проблеми на обществото, смята Станислав Владимиров
ГЕРБ измества фокуса от основните проблеми на обществото, смята Станислав Владимиров

ГЕРБ измества фокуса от основните проблеми на обществото, смята Станислав Владимиров

0
0

„ГЕРБ за пореден път се опитва да измести фокуса от основните акценти на обществото с предложените промени в Конституцията. Не са нужни конституционни промени, за да направим реален преглед на приватизацията в България. Ако някой е нарушил законите не е нужно да се променя Конституцията, за да бъде хванат“, това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров в ефира на BIT. Той добави, че от осем години ГЕРБ имат цялата власт в страната и ако са имали реално желание да направят преглед на приватизацията, са щели да го направят. Владимиров бе категоричен, че такива гръмки теми са патент на управляващите и с тях винаги изместват погледа от важни теми. „Това е техен модел на поведение откакто са дошли на власт. Нека да седнем и да направим един преглед на всичко лошо, което се е случило по време на прехода. Тогава ще разберем дали управляващите наистина са искрени в своите намерения“, добави още народният представител.

„Премиерът Борисов пое темата за това, как сме достигнали Гърция и Чехия в стандарта си на живот, но това не е вярно – ние сме три пъти по-зле от тях по Брутен вътрешен продукт за последната година“, заяви Станислав Владимиров.  Той добави, че при тези разлики на възнагражденията в България няма как младите хора да се задържат да работят и живеят в страната след 10 години.„ Докато България е начело в изследвания и доклади на ЕК за корупция в ЕС, ние ще продължаваме да сме най-бедната страна“, категоричен бе народният представител. Той заяви, че в секторите, в които се преразпределят големи финансови ресурси има корупция, такава най-вероятно няма само в Националната библиотека. На въпрос дали левицата е готова да управлява, ако кабинета „Борисов 3“ падне от власт Владимиров обясни, че БСП е партия с богата история и опит и във всеки един момент е готова да поеме властта и да решава действително проблеми, ако кабинета „ Борисов“3 подаде оставка по някаква причина.

„Ние сме най-бедната, най-болната, а вече и най-неграмотната нация в Европа, затова едно бъдещо управление на БСП трябва да се насочи точно върху решаването на тези проблеми, които ГЕРБ неглижира“, заяви още той.

Станислав Владимиров коментира и думите на вицепремиера Валери Симеонов, че управляващата коалиция се клати и са възможни предсрочни избори. „Кога Валери Симеонов и патриотите разбраха, че модела на управление на Борисов е едноличен“, запита той; „Не съм сигурен, че Патриотите ще се откажат от властта, защото в бъдещ парламент няма да могат да достигнат до този властови ресурс“, добави още народният представител.

Във връзка с оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, Владимиров припомни, че още със старта на народното събрание Димитър Главчев е избран за председател с огромно мнозинство. „Много скоро след това имаше вот на недоверие към него и част от силите, които го подкрепяха, свалиха доверието си от него. Той така и не съумя да овладее залата – тя е място за свободно изразяване на мнения, а не за нападки“, каза още Владимиров. Той добави, че Главчев не е разбрал, че не е председател на Народното събрание на партия ГЕРБ, а на всички народни представители. „Тази оставка трябваше да  бъде дадена, категоричен бе Владимиров и добави, че това че управляващите подценяват парламента и се опитват да запушат устата на опозицията е не само притеснително, но и недемократично.