Home Младите хора на Перник Грациите от Перник с призови места и на държавно първенство
Грациите от Перник с призови места и на държавно първенство

Грациите от Перник с призови места и на държавно първенство

0
0

На държавното първенство по художествена гимнастика за масов спорт, което се състоя в Пловдив през почивните дни,   децата от пернишкия клуб“Виктория“ са се  представили много добре и  участващите три групи са се  прибрали с медали. Най-голямата група се е класирала на второ място ,а останалите две групи са се класирали на второ място. “Много съм благодарна на тяхната лична треньорка Мира Александрова, която изцяло подготви децата от масовия спорт“ ,похвали я основателката на СКХГ“Виктория“-Виктория Велинова.

По същото време индивидуалистките на пернишкия клуб мериха силите си в престижно международно състезание във Велико Търново за купата на „Търновград“ и за „Огърлицата на Десислава“. 13 бяха чуждестранните отбори, като сред тях се открояваха състезателките от бившите руски републики,отборите от Египет,Австралия,Испания , Канада и Бразилия.

„В Търново първа, рано сутринта в понеделник игра с лента Калина Петрова при девойки и завоюва  второ място, а в многобоя се нареди пета. След това игра Ивая Иванова, която стана трета в общото класиране ,първа на топка и първа на лента“ ,сподели треньорката на децата Виктория Велинова.

От девойките голямо мъжество е проявила Беатрис Петрова, която е играла с висока температура и категорично е отказала на наставничката си да остане на скамейката и да не играе.  След перфектно изиграно съчетание с лента Беатрис Петрова е  станала втора в общото класиране и на бухалки също се е класирала  втора .В същата категория са играли Моника Чапкънова, която е завоювала първо място на без уред и Звездомира Иванова ,класирана втора с  въже.

„Доволна съм много от девойки младша възраст“ ,похвали състезателките си треньорката Виктория Велинова и добавя: „Много съм доволна и от децата ,родени през 2011 година. Там сме  силни ,но този път конкуренцията бе на невероятно високо ниво при тях . Ние имахме две участнички-Маги Топалова бе в категория Б  ,защото игра само без уред и се класира втора, а Сияна Борисова игра в категория А ,а там се изисква с уред и без уред. Сияна се представи блестящо и заслужено се класира първа на обръч и първа на без уред. Много съм доволна от малките. Те традиционно се представят добре. Трябват им повече състезания ,за да тренират психиката си“, добавя Велинова.

На въпрос: При  такава силна конкуренция във Велико Търново като руската школа, много добрите изпълнения на състезателки от Австралия,Египет,Канада и Испания какво е мястото на СКХГ“Виктория“-Перник, треньорката Виктория Велинова отговори така:

“Много ми е трудно да си правя такива оценки. Аз никога не сравнявам. За мен  най-важното е  моите състезателки да се представят достойно  всеки път и да вървят напред и нагоре. Времето ще покаже какво е нашето място.“

За СКХГ“Виктория“-Перник предстои отговорно състезание в Хасково  в края на тази седмица, където 47 деца от клуба ще се надпреварват в своите категории. За втори път ще се яви на състезание и малката Бориса Велинова,родена през 2013 година. Дебютът и бе в края на  миналата година  и след блестящо изпълнение получи  своя първи златен медал и специална награда за най-малка състезателка.