Home Култура и изкуство Два от най – големите фолклорни ансамбъла в Перник с общ концерт!
Два от най – големите фолклорни ансамбъла в Перник с общ концерт!

Два от най – големите фолклорни ансамбъла в Перник с общ концерт!

0
0

Покана за приятелите на българската народна музика, песен и танц!
На 13.12. 2018 от 18.00 в Малкия салон на Двореца на Културата -Перник ще се проведе концерт, поднесен от певиците, музикантите и танцьорите на Ф.А. „Граово“- гр.Перник , за всички граждани и гости на нашия град. Концертът е подбран с много любов и желание, за да покажат възпитаниците на Александър Нецов- хореограф и главен художествен ръководител, Верка Момчилова – вокален педагог, и Димитър Митов- р- л на народен оркестър, красотата на българския фолклор.
Ансамбъл „Граово“ е носител на награди от седем републикански фестивала – шест златни и един сребърен медал. Участие в над 60 международни фолклорни фестивали. Ансамбъл “Граово” е носител на Орден „Кирил и Методий”, втора степен. И всичко това за 65 години, изпълнени с много труд, много любов, много енергия.

Публиката ще има възможността да чуе и най новите пиеси на народен оркестър „Граовска Младост“ – домакин на събитието . В съпровод на народния оркестър „Граовска Младост“, ще чуете и видите солистката ни Виктория Миткова. Ще има и още приятни изненади в рубриката „Фолклорът – настояще и бъдеще“.