Home Култура и изкуство Дворецът на културата кани на „Оперетна магия“
Дворецът на културата кани на „Оперетна магия“

Дворецът на културата кани на „Оперетна магия“

0
0

На 21 април 2017 г. /петък/ от 18.00ч. в Малкия салон на Двореца на културата – Перник ще се състои концертът „Оперетна магия 2” на Духовия  оркестър при Общински комплекс Дворец на културата гр. Перник, диригент Трифон Трифонов.

С  участието на:

Елена Механджийска завършва Югозападния университет „Неофит Рилски“ със специалност класическо пеене, след което продължава обучението си при проф. Мила Дюлгерова и Маестро Михаил Ангелов.

През 2011 успешно завършва майсторски клас при Kammersangerin Елена Филипова, с която продължава усъвършенстването си и през следващата година.

През 2012 завършва специализация при проф.Тоедоре Кореси във Виена и изнася концерти в „Пигмалион театър“( Виена). Изявява се като солист на Софийска филхармония, Софийски солисти и гастролира на сцената на Русенска опера. Дебютира на сцената на Софийска опера в ролята на Зигруне от оп.“Валкюра“ на Р . Вагнер.

Член е на солистичната вокална формация Bella Voce към Софийска филхармония, която има богат опит в оперната, ораториалната и камерната музика, както и в оперетата и мюзикъла.

Прави записи за Българско Национално радио. Изявява се като солист под диригентството на проф.ПлaДжуров, Мишел Брусо, Михаил Ангелов, Мартин Пантелеев, Велизар Генчев, Лучано ди Мартино, Павел Балев, Реми Гусо и др.

Марчо Апостолов е български оперен певец, тенор, роден в град Варна през 1970 г. Завършва 4 Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ – гр.Варна и продължава образованието си в Средното музикално училище „Добри Христов“ – гр.Варна.

Възпитаник на Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ — София, Марчо Апостолов прави своя професионален дебют през 1994 г. в титулните партии на оперите „Орфей“ от КлаудиоМонтеверди и „Абу Хасан“ на Карл Мария фон Вебер. От 1998 г., като солист на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“ — София, изпълнява централни героични и характерни персонажи както в класическите оперетни, така и в мюзикълните заглавия от репертоара на театъра.

Концертирал е като солист на софийска, пловдивска, сливенска и врачанска филхармонии. От 2001 г. е канен в представителни спектакли на Националната опера и балет — София, както и в Пловдивска, Варненска, Русенска и Бургаска опери. Като солист на Държавния музикален театър и Националната опера участва в множество фестивални и международни прояви. Участвал е и в самостоятелни музикални проекти на различни творчески формации в и извън България. Има направени записи за Националното радио, Националната телевизия, както и за фирмата GEGA New.

В програмата музика от Лехар, Калман, Уебър и др.

ВХОД: 5.00 лв.

Продажба на билети от 18 до 21 април 2017 г. на каса – пропуски Дворец на културата от 10.00 ч. до 18.00 ч.