Home Политика „Демократична България“ няма да подкрепи кабинета на ИТН
„Демократична България“ няма да подкрепи кабинета на ИТН

„Демократична България“ няма да подкрепи кабинета на ИТН

0
0

Ние от „Демократична България“ не можем да подкрепим предложението на „Има такъв народ“ за състав на Министерски съвет. Това каза лидерът на ДБ Христо Иванов на брифинг след заседание на политическата сила.

„Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно и поотделно обосновават това решение. На първо място – искаме да припомним, че ние се явихме на изборите и на 4 април, и на 11 юли с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната, и то на дълбоката промяна. Правителство, което има програмата, капацитета и личния състав да промени България“, заяви Иванов.

Той посочи, че много ясно е било казано още преди изборите какви са целите на „Демократична България“ и как те дефинират програмата през приоритети.

„Второ – много ясно казахме, че промяна с ДПС „през задния вход“ не може да се прави. От самото начало казахме, че няма да подкрепим каквото и да било правителство, а само такова, което може да направи тази промяна от гледна точка на тези критерии. Ние днес не можем д допуснем своите избиратели, които поискаха промяна. Можем ли ние да подкрепим едно мнозинство, което открито се декларира като плаващо мнозинство“, допълни той.

Източник: dariknews.bg

Снимка: БГНЕС