Home Интересно и полезно Дневният ред на Европейската младежка работа, следете в Перник!
Дневният ред на Европейската младежка работа, следете в Перник!

Дневният ред на Европейската младежка работа, следете в Перник!

0
0

Националната младежка среща е едно от най-големите младежки събития в България. Всяка година то събира на едно място над 100 участника – млади хора, представители на младежки организации, експерти и политически отговорни лица. Всеки път се обсъждат различни теми и се извеждат предложения и препоръки към институциите и различните заинтересовани страни. Срещата е пример за младежко гражданско участие и се случва в партньорства с местните и национални власти. Тази година темата на срещата бе „Младежка работа от А до Я“ и тя трябваше да се проведе в периода 22-26 септември в гр. Перник.

Във връзка с въведените противоепидемични мерки се наложи събитието да бъде отложено за Април 2022 г. Организаторите обаче взеха решение да проведат серия от инициативи до провеждането на събитието. Те целят да популяризират темата за Младежка работа и да дадат повече яснота какво всъщност е това и какви са различните й аспекти.

Първото такова събитие – Защо „Младежка работа“ – ще е в деня, в който трябваше да започне Срещата, а именно 22 септември от 10:30 часа. То ще бъде проведено онлайн, като за провеждането му ще бъде обособено студио в община Перник.

Част от темите и панелистите, които ще присъстват са:

  • Дневният ред на Европейската младежка работа. Процесът от Бон.- Лилия Еленкова, EYCA Board member
  • Младежките центрове в България – Мария Теодорова, дирекция Външни европейски програми към МОН
  • Младежки дейности и политики в общ. Перник – Мартин Жлябинков, секретар на община Перник и с ресор Младежки дейности

Също така ще бъдат проведени интервюта с част от организаторите, които да разкажат повече за Националната младежка среща, защо са избрали именно темата за Младежка работа и какви са планираните инициативи до Април 2022 г.

Всички желаещи ще могат да гледат на живо през Facebook събитието – Защо „Младежка работа“

Повече за Национална среща „Младежка работа от А до Я“ може да откриете на следните линкове:

Сайт на събитието: www.youthwork.yspdb.org

Facebook: www.facebook.com/events/251817876742496

Събитието се организира от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, в партньорство с Национален младежки форум, община Перник и представителство на Европейската комисия в България. То се реализира с финансовата подкрепа на програма Еразъм + на Европейския съюз.