Home Перник Дълговете на Перник се оказаха повече, а ремонта на „Софийско шосе“ е бил без финансиране
Дълговете на Перник се оказаха повече, а ремонта на „Софийско шосе“ е бил без финансиране

Дълговете на Перник се оказаха повече, а ремонта на „Софийско шосе“ е бил без финансиране

0
0

Както писахме по – рано, новото ръководство на Община Перник наследява задължения от повече от 28 млн. лв. Вчера Общината публикува информация, че от РИОСВ са ги уведомили, че Перник дължи още пари. Вижте колко:

Направихме детайлна разбивка на задълженията на община Перник за последните 5 години. Направихме го, защото чуваме различни интерпретации на дълга назад във времето. При встъпването на новия кметски екип в длъжност на 12.11.2019 г. задълженията на общината възлизат на 28 437 895 лв. След публикуването на тези данни РИОСВ ни уведоми, че дължим още 4 300 000 лв. като отчисления към МОСВ във връзка със сметоизвозването и сметосъбирането. Тези пари не са плащания почти 5 години и ще имам разговор с министъра, за да разсрочим това задължение. Така общият дълг става почти 33 млн. лв., каза кметът Владимиров по време на общественото обсъждане на проекта за бюджет за 2020 г.

Той добави, че предходната година дългът е бил 37 млн. лв., през 2017 г. – 41 млн. лв., 2016 г. – 40 млн. лв., 2015 г – 36 млн.лв., а в края на 2014 г. е 27 млн. лв. „В този огромен дълг за съжаление имаме и неразплатени от предходната година обекти – паркингите на Руския битак и зад съда. Няма финансиране и за ремонтите на ул. „Граово“ и ул. „Софийско шосе“. Те ще бъдат заложени в настоящия бюджет. С ремонтите на ул. „Софийско шосе“ имаше огромен проблем, защото в ремонтните дейности не бе включена подмяна на канализацията. Завършването на обекта ще се забави, за да можем да изградим нова канализационна система, която да поеме дъждовните води, за да не се изливат на главен път I-6“, каза още Станислав Владимиров.