Home Спорт и здраве Европейски фитнес ден и в Перник по идея на Областна администрация
Европейски фитнес ден и в Перник по идея на Областна администрация

Европейски фитнес ден и в Перник по идея на Областна администрация

0
0

Областна администрация Перник ще се присъедини към Европейския фитнес ден, официално събитие в рамките на Европейската седмица на спорта.

По покана на областният управител Ирена Соколова фитнес центрове, спортни клубове и зали за спорт ще отворят своите врати и заедно ще допринесат за превръщането на  деня в най-активния в Европа за тази година.

Партньори на Областна администрация Перник, където желаещите граждани ще имат възможност да участват безплатно в тренировки и демонстрации са:

  • Фитнес център „Вива”  – от 14:00 до 17:00 часа (кв. Изток, ул. „Рашо Димитров“ с/у бл.80);
  • Фитнес център „Паната” – от 14:00 до 15:00 часа (кв.Изток, ул. „Кл.Готвалд“ 3 (срещу пазара);
  • Фитнес център „Респект”  – от 12:00 до 13:00 часа (ул. „Търговска“ );
  • Спортен клуб „Калоян-Ладимекс” – от 16:30 до 18:00 часа (ул. „Физкултурна“ 1.

„Радвам се, че управителите на спортните центрове с радост отликнаха на поканата да се включат в тази инициатива. Европейският фитнес ден е инициатива, която има за цел да покаже важността от физическа активност и да ангажира повече европейски и в частност български граждани да вземат участие във физически активности и фитнес тренировки. Инициативата е част от Европейската седмица на спорта, а на национално ниво кампанията NowWeMOVE има подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката” заяви областният управител.

Тя призовава на 27 септември всеки да открие кой вид физическа активност най-много му допада и го кара да се чувства добре. „Разбира се хубаво би било след този ден да продължим с поддържането на духа и здравето си здрави”, добавя още Соколова.

Инициативата се организира за втори път на европейско ниво, а концепцията му е базирана на успешната практика на Националния фитнес ден във Великобритания, организиран от Ukactive от 2014 г. насам. В България проектът се реализира от Сдружение BG Бъди Активен и вече към инициативата са се присъединили едни от най-големите спортни вериги в страната.