Home Интересно и полезно Заповядайте, за да се почувстваме българи! Празничен концерт „Фолклорът – настояще и бъдеще“
Заповядайте, за да се почувстваме българи! Празничен концерт „Фолклорът – настояще и бъдеще“

Заповядайте, за да се почувстваме българи! Празничен концерт „Фолклорът – настояще и бъдеще“

0
0

На 19 април 2017 г. /сряда/ от 17.30ч. в Малкия салон на Двореца на културата – Перник ще се състои концертът „Фолклорът – настояще и бъдеще” – празник на шопската песен на Народния оркестър към Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост” при Общински комплекс Дворец на културата гр. Перник, ръководител Венцислав Андонов.

В концерта ще вземат  участие:

Димитър Лукарски е роден в гр. София,  като от първи до четвърти клас  учи в НУ „Архимандрит Зиновий” гр. Радомир в музикална паралелка, негов учител и пътеводител в музиката е Лили Симова. Средното си образование завършва в гр. Перник, музикална паралелка. Висшето си образование завършва в ЮЗУ „Неофит Рилски” гр. Благоевград с профил музикална педагогика, след което завършва магистратура в СУ „Св. Климент Охридски” със специалност мениджмънт на образованието в предучилищните заведения. Пее от много малък като първа учителка е баба му. Учил се е от всички наши певци и певици, но главно от Павлина Горчева, Славка Секутова и Павел Сираков.

Мария-Магдалена Христова и Елица Михайлова – златните медалисти  от  XVII Националния детски фолклорен конкурс  „Орфеево изворче” гр. Стара Загора, възпитаници на Вокалното студио към АНПТ „Граовска младост” с преподавател Силвия Симеонова.

Заповядайте, за да се почувстваме българи!