Home Младите хора на Перник „Засади дърво – остави следа!“ от възпитаници и учители в ПГОТ „Св. Иван Рилски“
„Засади дърво – остави следа!“ от възпитаници и учители в ПГОТ „Св. Иван Рилски“

„Засади дърво – остави следа!“ от възпитаници и учители в ПГОТ „Св. Иван Рилски“

0
0

Под мотото: „Засади дърво – остави следа!“ възпитаниците и преподавателите от ПГОТ „Св. Иван Рилски“ – гр. Перник засадиха фиданки в двора на училището. Благородната екологична изява е част от серията прояви в чест на 50-годишния юбилей на гимназията, който ще се отбележи тържествено в края на ноември.
Дръвчетата са символ не само на годишнината на ПГОТ „Св. Иван Рилски“, те ще бъдат и своеобразната „гора на младостта“ в квартал „Иван Пашов“, негови „бели дробове“.
Инициативата е по случай деня на Свети Иван Рилски и откриване на новоизградените спортни площадки, зони за отдих и зелени площи в двора на гимназията.
Обектите са направени по проект „Инвестиция в здравето и просперитета на младежта в българо-сръбския регион“ по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020 г., в партньорство между областна администрация Перник и Градска община Цървени Кръст, град Ниш.
В засаждането на фиданките взеха участие областният управител Ирена Соколова, технически ръководители на проекта, както и директорът на гимназията инж. Мария Герчева.