Home Спорт и здраве Златни медали за волейболистите от детската школа на ВК ”Миньор”
Златни медали за волейболистите от детската школа на ВК ”Миньор”

Златни медали за волейболистите от детската школа на ВК ”Миньор”

0
0

   11 годишните момичета от детско-юношеската школа на  ВК ”Миньор” завоюваха златен медал на финалите по волейбол. Красавиците завършиха на първо място в групата си, с което се класираха за финалната четворка.

„Миньор”-Перник, Добруджа 07 (Добрич), Виктория Волей (Пловдив) и Левски София са първите четири тима, които ще играят в държавните финали по волейбол за юноши U17. Те станаха първенци в своите квалификационни турнири (бивши зонални турнири) и така спечелиха единствените директни квоти в битката за титлата.

Група „А” от квалификационните турнири се игра в Перник, като домакините от Миньор триумфираха на първото място пред своя публика и продължават гордо напред на финалите. Останалите срещи от квалификационните турнири се играха в Дупница, София и Пазарджик .

10 отбора подрастващи преминаха ситото на регионалните състезания по волейбол, като от тях 7  в различните възрастови групи се  класираха за финалите /първите 8 за страната/, похвали се спортния директор Асен Асенов. До тук минаха два финала с два комплекта златни медали, на най-малките деца.Това са момчета-12 г. с треньор-Мирослав Илиев и момичета-11 години с треньор Антони Антониев.

Пернишката детско-юношеска школа към ВК ”Миньор” има още 5 детски отбора, които ще играят на финала в своята възрастова група. Нашите 11 годишни момчета са силен противник и най-вероятно златните медали ще бъдат техни, орисва ги с победа спортният директор на ВК ”Миньор” Асен Асенов. Не са за подценяване от другите отбори и нашите кадети, момчета и момичета-11,12 и 13 годишни.Тази година те се представят много силно, играят амбициозно и отборно, което ги прави силни съперници на терена. От 5 години не сме имали такива силни попълнения на школата  и с такива победи като тази година,похвали се още Асен Асенов. Той очаква един от финалите в различните възрастови групи да се играе в Перник. Все още не е ясно по дати и часове къде и кога ще бъдат финалите по волейбол за деца. Това ще бъде решено на заседание на детско-юношеската комисия по волейбол към БФВ .

За детско-юношеската школа на ВК ”Миньор” тази година е отлична от позиция на резултати и постижения, похвали се Асен Асенов-спортен директор на клуба. Не трябва да се забравя, че в миньорския ни град това е спортът, донесъл най-много слава и признание на национално и международно ниво.Този спорт в Перник има бъдеще в лицето на децата от школата, но ни трябва подкрепата на цялата общественост,сподели още Асен Асенов.