Home Общество Иван Звездев отново ще готви за перничани на „Сурва“
Иван Звездев отново ще готви за перничани на „Сурва“

Иван Звездев отново ще готви за перничани на „Сурва“

0
0
Известният с вкусните гозби Иван Звездев ще изненада перничани със сурвакарска кавърма, която ще се съчетае със съвременни продукти. Майсторът в кухнята кани всички перничани и  гости на кулинарната демонстрация. Тя ще се състои в рамките на провеждащия се в града 27-ми Международен фестивал на маскарадните игри. Тя ще бъде на 28 януари (неделя) между 11 и 12 часа на естрадата в Градския парк. Градусът на кулинарното шоу ще бъде вдигнат и от Фолклорен ансамбъл  за народни песни и танци  при НЧ „Пробуда – 1937 г.”, село Кладница и няколко индивидуални изпълнители на граовски песни. Целта е да покажем не само  маските на фестивала, а и граовските песни и танци, които са другата част от богатството на граовци .
По рецептата на Звездев ще бъдат приготвени около 400 – 500 порции. Тя включва:
Свинско месо, праз лук, печени чушки, моркови, червено вино, мас, яйца,червен пипер, чубрица, сол, смлян черен пипер , дафинов лист.
Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“ представя традиционни народни игри и обичаи с маски. Изявата рекламира България със своята оригиналност, колоритност и същевременно автентичност не само на Балканите, но и в света.