Home Култура и изкуство Изложба с уникални детски творби ще бъде открита днес в музея
Изложба с уникални детски творби ще бъде открита днес в музея

Изложба с уникални детски творби ще бъде открита днес в музея

0
0

Изложба с детски творби ще бъде открита на 15 септември от 15 часа в Регионалния исторически музей в Перник. Съдове от глина, рисунки, комикси, колажи, бижута от хартиени мъниста и други изяви на детската фантазия ще бъдат подредени на открито в пространството пред Подземния минен музей, където през целия месец август имаше импровизирано творческо ателие в рамките на инициативата „Ваканция в музея“. Така с изложбата ще бъде показан творческият резултат от тазгодишното издание на музейната ваканция за пернишките деца и малките гости  на града.

Общо 115 са децата, възползвали се от тази възможност, а регистрираните посещения са 635. Всички те са участвали в традиционното обучение за работа с глина и с грънчарско колело, както и в часовете за рисуване върху хартия, стъкло, керамика, декопаж и изработване на 3Д оригами. За децата имаше и специално подготвени беседи в отделите по археология и етнография. Участвалите в музейната ваканция посетиха поне по веднъж и подземния минен музей.
Особено интересни в изложбата ще бъдат направените от децата торбички с билки. Експозицията ще просъществува само за ден, защото след откриването на изложбата авторите ще вземат със себе си своите творения за спомен от лято 2017 в пернишкия музей