Home Култура и изкуство Изящно изкуство, подредено в 80 творби в Перник
Изящно изкуство, подредено в 80 творби в Перник

Изящно изкуство, подредено в 80 творби в Перник

0
0
40 художници от Перник показаха последните си творби в обща изложба на представителството на СБХ в града.
Почитателите на изящното изкуство могат да видят 80 творби – живопис, графика и пластики. Участниците, които са представители на СБХ и асоциирани членове, са с авторитет в средите на художниците и с множество изложби в страната и чужбина, информира директорът на галерията в Перник Елена Темелкова.
Творбите, които представи пернишката гилдия, бяха избрани от жури от членове на СБХ. В експозицията, която е наредена в галерия „Любен Гайдаров” участват както утвърдени автори, добре познати на публиката и ценени от творците в цялата страна, така и млади художници.
„Щастлива съм, че имам възможността да открия тази прекрасна изложба. Тя е поредното доказателство, че в Перник има много талантливи хора”. С тези думи откри изложбата зам.-кметът Севделина Ковачева.
„Трудът и дръзновението на 40 пернишки творци са разкрити в 80 произведения на изкуството.
Художествената галерия „Любен Гайдаров “ винаги е била място, на което се събират ценителите на изобразителното изкуството.
За мен е чест, че в навечерието на 24 май творците от Перник правят този подарък за всички жители и гости на града”, сподели Ковачева.
На откриването присъства и кметът на кв. „Изток” Емил Костадинов, както и секретарят на Общината Радослава Манова.