Home Политика Илинка Никифорова е член на националното ръководство на дамската структура на АБВ
Илинка Никифорова е член на националното ръководство на дамската структура на АБВ

Илинка Никифорова е член на националното ръководство на дамската структура на АБВ

0
0

Илинка Никифорова-областен председател на дамската структура на ПП АБВ-Перник бе избрана в Изпълнителния съвет на Националната женска организация. Това стана на Националното отчетно-изборно събрание на ФЖК в ПП АБВ, което се проведе в Габрово на 2-ри и 3-ти декември. На форума присъства и лидерът на партията Константин Проданов. В приветствието си към дамите от ПП АБВ той заяви: ”Вие жените имате неизчерпаем потенциал, акумулирате идеи и лидерски мнения и позиции и затова ще разчитаме на съдействието и активното участие на дамите не само по места, но и на национално ниво. Ние като ръководство сме набелязали няколко цели, търсим съмишленици. Ще очаквам от вас препоръки и за това какво трябва да се промени в работата на партията и нейните структури по места. Разчитам на женските организации, защото те ни допълват като политическа сила”, каза още лидерът на ПП АБВ-Константин Проданов.

На националното събрание на федерацията на женските клубове Невена Стоянова бе преизбрана за председател. От името на дамите Илинка Никифорова прочете политическа декларация, която набелязва основните проблеми на жените, семействата, образованието и редица други сфери от социалния живот. ”Нужно е осигуряване и гарантиране на по-висок статус на жените в обществения, икономически и политически живот. Ще търсим решение в равното третиране на мъжете и жените, както и равнопоставеността на половете от институциите и гражданите”, се казва в декларацията. Политическият документ ще бъде разгледан от Изпълнителното бюро на партията.

Активното пернишко участие във форума бе оценено както от ръковоството на партията, така и от присъстващите дами от цялата страна. Със своите граждански позици по теми, касаещи местното самоуправление, образованието и културата, политическия живот на жените в обществото, Илинка Никифорова-председател на областното ръководство на ПП АБВ-Перник, Марияна Методиева-заместник председател на областната структура и Геновева Куличкова-общински председател на дамската организация в Перник заслужено получиха и утвърдиха позициите си на лидери на Националното събрание на федерацията на женските клубове на ПП АБВ в страната. Дамите от Перник взеха участие и в дискусия на тема ”Роля и възможности за участие на жените в местните и държавни органи на управление”, лектор бе Иван Аспарухов – финансист, политик, бивш зам.министър на регионалното развитие и благоустройството.