Home Перник Ирена Соколова пита работодателите какви професионалисти търсят
Ирена Соколова пита работодателите какви професионалисти търсят

Ирена Соколова пита работодателите какви професионалисти търсят

0
0

Областна администрация Перник провежда проучване за потребностите на работодателите.

Областните администрации в страната, съвместно с Агенцията по заетостта и социалните партньори провеждат проучване за потребностите на работодателите от работна сила.

“Общата ни цел е да получим достоверна и актуална информация от всеки работодател. Чрез попълването на анкетен формуляр те ще заявяват търсените от тях  професии, специалисти и работници”, заяви Ирена Соколова.

Информацията ще бъде обработвана от Агенцията по заетостта и ще бъде използвана при изготвянето на план-приема на средните училища за всяка нова учебна година.

Проучването ще бъде провеждано ежегодно по два пъти в годината. Това е пилотното запитване към бизнеса, като анкетният формуляр ще се попълва по електронен път до края на м. февруари 2018 г. и може да се отвори тук.

Областният управител призовава работодателите от територията на област Перник да се включат активно в проучването. Очакваният ефект от него ще се изрази в пълноценното планиране и координиране на човешките ресурси за икономиката и пазара на труда в областта.