Home Общество „Калоян Ладимекс“ първи на Перник ОУПЪН
pernik_open2
pernik_open
Купа деца
СК Калоян Ладимекс

„Калоян Ладимекс“ първи на Перник ОУПЪН

0
0

На провелия се на 9 ноември 2019 година открит турнир по таекуон-до ITF в град Перник състезателите на СК „Калоян Ладимекс“ по безспорен начин демонстрираха своята класа и затвърдиха позициите на клуба сред най-добрите в българското ITF таекуон-до.

СК „Калоян Ладимекс“ участва с 34 деца, младежи и девойки, които спечелиха 10 златни, 10 сребърни и 7 бронзови медала и логично завоюваха ПЪРВО място в отборното класиране при децата и ПЪРВО място в отборното класиране при младежите. Така бойците прибавиха още две купи към внушителната колекция от отличия на клуба.

Турнир „Перник Оупън“ 2019, провел се под патронажа на областния управител г-жа Ирена Соколова, се превърна в истински спортен празник на бойните изкуства. Поздрав към таекуондистите отправиха със своите изпълнения малките грации от Спортен клуб по художествена гимнастика „Виктория“ Перник и темпераментните момичета от хип хоп група Dance Squad Перник. При отлична организация и спортсменски дух на доджанга премериха сили 185 състезатели в пет възрастови групи. С медали се окичиха състезатели в 43 категории, като за победителите имаше и тениска с логото на турнира. За купите в отборната надпревара спориха 16 спортни клуба от страната и Република Северна Македония и оформиха следното класиране:

Отборно класиране деца:

1во място СК „КАЛОЯН ЛАДИМЕКС“ Перник

2ро място СК „ФОЛКЪН“ Благоевград

3то място СК „ТЕРВЕЛ“ Севлиево

Отборно класиране юноши и девойки:

1во място СК „КАЛОЯН ЛАДИМЕКС“ Перник

2ро място СК „ТАЙГЪР ТИЙМ“ Перник

3то място СК „АСЕНОВЕЦ“ Асеновград

С Турнир „Перник Оупън“ 2019 организаторите от СК „Калоян Ладимекс“ възстановиха традицията на пернишка земя да се събират най-добрите състезатели по таекуон-до ITF на национално ниво и се надяват тази традиция да се запази като турнирът се превърне в ежегоден.