Home Общество Караниколов обеща предложение за решение на кризата до дни
Караниколов обеща предложение за решение на кризата до дни

Караниколов обеща предложение за решение на кризата до дни

0
0

Емил Караниколов, министър на икономиката, когото премиерът командирова в Перник за решаване на водната криза, каза пред БНР, че до дни държавата ще има решение.

„Основен приоритет ни е осигуряване на вода за Перник и се надявам, че до 2-3 дена правителството ще излезе с конкретно предложение. Работим, много сме напреднали. Просто ни дайте още един ден или максимум два, за да представим решението“, каза той.

Според министъра към момента  „Стомана“-Перник няма „жизнена нужда“ от вода:

„Аз съм в постоянен контакт с управителите на „Стомана“-Перник. Към момента те нямат жизнена нужда от това количество вода. Нека към момента не създаваме напрежение в Перник, че освен водата, ще има и съкращения“.

Специализираната прокуратура публикува на страницата си част от доказателствения материал относно водната криза в Перник.

От обвинението са категорични, че до кризата нямаше да се стигне, ако екоминистърът в оставка Нено Димов не беше разрешил вода от язовир „Студена“ да отива за промишлени нужди.

Водната криза в Перник доведе до нова проверка на полицията и прокуратурата, този път в Благоевград. Институциите влязоха  в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“. От дирекцията потвърдиха, че проверката е свързана с източването на язовир „Студена“.

Президентът Румен Радев заяви, че очаква всеобхватно разследване на водната криза в Перник,

която отдаде на липсата на прозрачност и отчетност в управленския модел:

„Това, което се случва в Перник, е само най-видимият резултат от такъв стил на управление, и нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование. Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане“, каза Радев в община Белово, където се отбелязват 142-годишнината от освобождаването на беловсккия край.

Снимка: БГНЕС