Home Политика Кметът на Перник: Вътрешнопартийната саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи, доведе до този резултат за БСП
Кметът на Перник: Вътрешнопартийната саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи, доведе до този резултат за БСП

Кметът на Перник: Вътрешнопартийната саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи, доведе до този резултат за БСП

0
0

Отдавна казах, че ще катастрофираме на тези избори и за съжаление, се оказах прав. Тогава получих много укори как „не се говори така, не може така“. Много тежка загуба и тежък момент за нашата партия, тежък момент и за България, защото БСП – хубава или лоша, е системна партия и винаги е защитавала интересите на нашата страна. Това каза в студиото на “Денят започва” по БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров – сочен за един от опозиционерите в социалистическата партия.

Според него БСП е в насипно състояние в момента, което отваря пространство в лявата част на политическия спектър, което дава възможност “да нахлуят политически караконджули, популисти и антосистемни играчи”.

За него е важно политиците да са хора с достойнство, защото на избори винаги има спечелил и загубил, отговори той на въпроса припознава ли се в т.нар. „вътрешни саботьори“.

“Определенията, които слушам в моята партия, за съжаление, будят единствено подигравки. Приличаме на някои български футболисти, на които все някой им пречи… Заравяме глава в пясъка и казваме: “Продължаваме напред.” Не виждаме причините”, каза още Владимиров.

Той припомни, че много преди деня на изборите ги е посочил.

“Не можеш да стоиш в опозиция дълги години, да имаш претенциите, че си истинската опозиция, да имаш достатъчно време да се позиционираш и видяхте лятото – огромна енергия срещу управляващите, а нас ни нямаше, не усетихме новите потребности и искания на излезлите на улицата”, подчерта социалистът.

По думите му в този момент БСП се е затворила в себе си и е “започнала една вътрешнопартийна саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи”. „Не може в програмата на „Демократична България“ да има по-леви идеи и политики от тези, които предлага БСП“.

“Липсата на качествени послания, саморазправата на всички нива в партията, силовото налагане на кандидатурите за народни представители, на мнения, липсата на диалог, смачкването на органите в партията – Националният съвет заседава на някакъв подпис и никой не знае къде се взимат решенията, това лицемерие доведе до този резултат”, обобщи Владимиров.

Според кмета на Перник оставката на Корнелия Нинова би решила много проблеми в БСП и не би задълбочила кризата в партия.

“Това, което чух вчера, че без нея партията няма да съществува – мисля, че здравият разум вече е напуснал нашата партия”, категоричен беше той.

Вижте цялото интервю: https://bnt.bg/news/stanislav-vladimirov-bsp-mislya-che-zdraviyat-razum-veche-e-napusnal-nashata-partiya-v294362-293943news.html?fbclid=IwAR3qSEdW_jKeh54exaTjPhdIVDMiNlhG0bEhpH_Bn2TLo8QYvqlTrhuOqGk