Home Интересно и полезно Коледен дух: няколко нетрадиционни украси
Коледен дух: няколко нетрадиционни украси

Коледен дух: няколко нетрадиционни украси

0
0

Навън природата все още сияе в ярките цветове на есента, но празничният дух на Коледа вече се усеща навсякъде. След пищните оранжеви багри на есенния декор в домовете ни, сега е време да помислим и за коледните цветови тенденции.

Коледа е весела, вълшебна и красива. Такива са и коледните цветове. Традиционно, коледната цветова палитра включва цветовете, доминиращи в природата през зимата – зелено, червено и бяло, съчетани в различни комбинации. И все пак, защо не опитате някои нетрадиционни идеи тази година?!

#1 Бяла Коледа

Независимо къде живеете, винаги можете да имате вълшебна, снежно-бяла Коледа, като изберете тази елегантна празнична цветова палитра.

Тя включва различни нюанси на този иначе неутрален цвят – от искрящо скрежно бяло, до по-меки тонове в светлокремаво и гълъбово сиво. В комбинация с едва няколко акцента в сребристи и златисти тонове, бялата тема ще внесе изтънчен чар в декора на вашия коледен дом.

#2 Бяло + Червено

Бялото и червеното са два от традиционните коледни цветове, заедно със зеленото. Достатъчно е, обаче, само да изключим или заменим последния тон и ще си гарантираме абсолютно оригинален коледен декор в празнично червено и нежно бяло.

Бяло изкуствено коледно дръвче, окичено с коледни играчки, панделки и ленти в ярко червено, „заскрежени“ коледни венци, украсени с червени плодове и панделки от червено шотландско каре, както и опаковъчна хартия за коледните подаръци под елхичката на бели и червени райета или точки – жизнерадостната ‚бяло+червено‘ комбинация ще внесе свежо и празнично настроение във вашия дом тази Коледа.

#3 Бяло + Зелено

Това е още една цветова комбинация, произтичаща от традиционните коледни цветови палитри чрез изключване на един от традиционните тонове.

В конкретния случай, за постигане на по-мек и близък до природата облик на нетрадиционен коледен декор, можете да изключите червеното. Така, една пищна зелена елха ще е напълно достатъчна да грабне вниманието на всички с естествената си красота. И тя дори няма да се нуждае от твърде много украшения! Няколко коледни играчки в бяло ще бъдат напълно достатъчни.

От друга страна, декоративните аранжировки на камината и масата могат да имат бяла основа, допълнена със стъклени орнаменти в искрящи зелени тонове, естествени зелени елхови клонки и други декоративни елементи в зелени нюанси.

#4 Черно + Бяло

Тази цветова комбинация може да изглежда твърде нетрадиционно коледна, но не забравяйте, че с право я наричат класика!

Така че, ако търсите стил, защо да не заложите на една елегантна и стилна Коледа в класическа черно-бяло палитра?! Вашият коледен декор ще бъде уникален, а вие ще можете да развихрите креативността си и да представите тази неконвенциална коледна тема по най-атрактивни начини.

Започнете с бяло изкуствено коледно дръвче. Това е не само едно похвално екологично решение, но има и нещо вълшебно във вида на тези сякаш вечно заскрежени елхички!

И тъй като всичко е свързано с нарушаване на традициите, украсете коледната елха с нетрадиционни орнаменти в черно, като например големи букви, изработени от лек дървен материал или дори от картон и боядисани в черно. Това могат да бъдат инициали на имената на вашите близки или пък популярни коледни фрази. Друга идея е да обвиете около елхичката спирала от черни коледни украшения и искрящи черни гирлянди. Гарантиран „уау“- ефект!

И накрая, за повече настроение, опаковайте коледните подаръци в опаковъчна хартия на черно-бели райета или точки.

#5 Кафяво + Бяло

Една от най-модните коледни цветови тенденции тази година е рустикалната тема, с преобладаващи меки нюанси на естественото кафяво в комбинация със скрежно бяло.

Тази еко-тема представя коледно дръвче, коледни венци и коледни декоративни аранжировки, изработени от естествени клонки и дървесна кора. Украшенията са основно бели орнаменти, направени също от естествени материали, като например помпони от прежда, хартиени топки, напръскани с бял спрей кафяви шишарки и пр.

За още по-впечатляващ ефект, можете да опаковате коледните подаръци в зеблени чувалчета или в кафява амбалажна и дори рециклирана хартия и да завържете с канап или със зеблени панделки.

Но ако все пак рустикалната цветова тема ви се стори малко „скучна“, поръсете пищно със злато. Коледа е! Нека всичко заблести!

 Източник: Grandecor.bg