Home Общество Коледната елха на Перник грейна!
Коледната елха на Перник грейна!

Коледната елха на Перник грейна!

0
0
Коледният дух завладя Перник. Красивата Снежанка и джуджета се забавляваха с децата на града, а дядо Коледа пристигна на площада с ретро автомобил, за да чуе желанията на малките жители. По традиция кметът приветства перничани и заедно с децата на Перник запали светлинките на коледната елха, а небето беше озарено от фойерверки.
Както всяка година и този път в празничната вечер бяха раздадени 1000 парчета от огромната баница с късмети, които зарадваха и малки, и големи.
Парчето с късметче за града ни го изтегли кметът и в него пишеше: ”Коледна вълшебна свети с красота. И с любов целебна ни облъхва тя. Коледа обгражда всичко с топлота – с обич да се раждат нашите деца. Да сме весели, засмени и в душата винаги добро да има! Здраве, щастие и късмет да ни съпътстват занапред! Снежинките тихо да падат, а подаръците на децата весело да се раздават!”.
Празничната вечер накара всички да се хванат на хоро заедно с танцовия състав към Двореца на културата, никой не пропусна да се снима и за спомен пред елхата.
На празничната церемония присъстваха стотици граждани и малчугани, които се забавляваха.