Home Политика Макар и извън парламента, АБВ ще бъде коректив на властта
Макар и извън парламента, АБВ ще бъде коректив на властта

Макар и извън парламента, АБВ ще бъде коректив на властта

0
0

Областният председател на ПП АБВ Перник – Петър Първанов и  Александрина Костадинова, общински съветник от партията и член на  Изпълнителния съвет на ПП АБВ участваха в Национално разширено заседание на ръководството на ПП АБВ в Плевен.

Още при учредяването си, АБВ се заяви като алтернатива на задкулисието в политиката, алтернатива на лобизма и подмяната на легитимните, демократични механизми при вземане на политически и управленски решения. Затова до тук всички становища, които са взимани в партията са били достояние на обществото, което правим и днес, каза областния председател на ПП АБВ – Перник-Петър Първанов. На разширеното заседание се начертаха каузи и бъдещи цели, които АБВ като водеща извънпарламентарна партия ще следва през следващите месеци, добави Александрина Костадинова. Тя информира още, че като опозиционна партия не са съгласни с опитите да се прокара решение да няма парламентарен контрол, излъчван по обществената телевизия. Това е още един сигнал за непрозрачност при взимането на важни за държавата ни решения, подчерта пък областния председател на АБВ Петър Първанов.

Ние ще продължаваме да работим за публичност във всички области и сектори, за обществен контрол и участие на гражданското общество в местни и национални каузи, заявиха намeренията си Петър Първанов и Александрина Костадинова. Според тях ръководството ще подкрепя изцяло местните инициативи. Пример за това е подписката в гр.Плевен за решението на КЕВР за повишаване на цената на парното.