Home България Мерките за подкрепа на засегнати от коронавируса бизнеси и работещи продължават през 2021
Мерките за подкрепа на засегнати от коронавируса бизнеси и работещи продължават през 2021

Мерките за подкрепа на засегнати от коронавируса бизнеси и работещи продължават през 2021

0
0

Удължават мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса и работещите до септември 2021 г., съобщава News.bg. И през 2021 г. продължава помощта за пенсионерите в условията на пандемия. Това стана ясно по време на работно съвещание на правителството, съобщиха от Министерския съвет.

На следващия Министерски съвет в сряда ще приемем за януари за пенсионерите 106 милиона лева – по 50 лева, така както продължаваме да даваме по време на пандемията“, каза премиерът Бойко Борисов.

По думите му мерките са за да се поддържат работните места, живота и стандарта на хората. „Затова ни е важна ваксината, за радост вече всеки ден наблюдаваме трайна тенденцията броят на оздравелите да е близо два пъти повече от броя на заразените„, каза Борисов.

Социалният министър Деница Сачева обясни, че и през следващата година продължават да действат мерките 60-40 и 80-20. Мярката за затворени бизнеси „Запази ме“ ще се бъде трансформирана от 1 януари в 75 % от осигурителния доход на работниците с надеждата да получават повече средства.