Home Перник Младата надежда на фолклора – Боряна Василева ще весели перничани в новогодишната нощ
Младата надежда на фолклора – Боряна Василева ще весели перничани в новогодишната нощ

Младата надежда на фолклора – Боряна Василева ще весели перничани в новогодишната нощ

0
0
Граовски песни, фойерверки  и много настроение  ще включва празничната програма в Новогодишната нощ в Перник. Веселието се организира  от Община Перник и Двореца на културата на 31 декември и е с начален час 23.30 на площад „Кракра”.
Народните изпълнения ще бъдат на гласовитата и талантлива певица Боряна Василева, която  ще забавлява жителите и гостите на града до полунощ. Празничната еуфория ще продължи с цветни илюминации, които ще озарят небето над Перник, след което по традиция, всички ще се хванат на дълго хоро за успешна и щастлива година.
„Вълнувам се, когато изпълнявам типичното граовско тресене, което е едно от най-трудните фрагменти в народната музика. Преди две години издадох дебютния си албум „Пойде девойкя“, който включва десет авторски песни в граовски стил. Аранжиментите са на Димитър Христов и Костадин Генчев. Творя,за да създам свой собствен репертоар от песни, които не са изпълнявани, не са записвани. Нещо ново за прекрасната публика“, разказа славеят на граовски песни Боряна Василева и покани перничани заедно да се забавляват в празничната нощ.