Home Култура и изкуство Музикално – театрален спектакъл, посветен на Апостола днес в Двореца на културата
Музикално – театрален спектакъл, посветен на Апостола днес в Двореца на културата

Музикално – театрален спектакъл, посветен на Апостола днес в Двореца на културата

0
0
„За теб, Апостоле“ е името на музикално –театралния спектакъл, посветен на Апостола на свободата, който ще бъде представен в театралния салон в Двореца на културата в Перник. Представлението ще бъде на 19 февруари от 18 часа, а входът за всички желаещи е свободен.
В спектакъла ще вземат участие детско-юношеският театър „Мускетарите“, ансамбъл „Граовче“ и балетната школа при Обединения детски комплекс. Музикалният съпровод е дело на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов и оркестъра на АНПТ „Граовска младост“ с ръководител Венцислав Андонов. Режисьор на спектакъла е Ваня Михова, която е ръководител на малките театрали от „Мускетарите“.
Премиерното представление на спектакъла беше миналата година по повод събитията, организирани от Община Перник, за 180- годишнина от рождението на Васил Левски. По повод годишнината беше издадена и ценна книга-албум, посветена на Апостола на свободата . С тази инициатива Перник стана част от Националния инициативен комитет за отбелязване на годишнината.Автор на книгата е художникът Александър Стефанов.