Home Перник Над 750 участнички на Международният турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“
Над 750 участнички на Международният турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“

Над 750 участнички на Международният турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“

0
0

При изключителен интерес от участници и публика премина петото издание на Международния турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“. Над 750 бяха участничките от България, Гърция, Белгия и Испания. Домакин на турнира, който се превърна в един от най-престижните в България бе СКХГ “Виктория“ с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник, БФХГ и спонсори на клуба.

Освен традиционните купи и медали, организаторите бяха подготвили и 18 специални приза. Пернишката грация Сияна Борисова получи голямата награда на турнира – приз „Кракра къп“. Тя постигна и най-висок резултат в нейната „А“ категория и оглави националното и международно класиране в многобоя. Приз „Райна Афионлиева“ грабна състезателката на „Велбъжд“ Кюстендил Милана Колевска, наградата за най-перспективен състезател спечели перничанката Бориса Велинова, която стана и шампион в многобоя в и много други. Състезателките на пернишкия клуб „Виктория“ Магдалена Топалова и Киара Огнянова спечелиха съответно златен медал в международното класиране на лента и бронз в международното класиране на многобоя. На официалното откриване на петия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, секретарят на общината Мартин Жлябинков и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“.

„Радващо е, че нашият град вече традиционно е домакин на един от най-престижните турнири в най-красивия спорт. Благодаря на Виктория Велинова за последователността и труда, който положи, за да може турнирът да бъде международен. Художествената гимнастика е дала много на България и ще продължи да дава нови шампиони и съм убеден, че нашият град също ще има своите големи звезди в него съвсем скоро. Желая на всички вас прекрасно спортно бъдеще, много успехи, които да носите не само на Перник, а на цяла България“, каза кметът Станислав Владимиров при откриването на петото издание на турнира.

 

Снимки: Димитра Лефтерова