Home Политика Народното събрание гласува днес рокадите в кабинета „Борисов 3“
Народното събрание гласува днес рокадите в кабинета „Борисов 3“

Народното събрание гласува днес рокадите в кабинета „Борисов 3“

0
0

Народното събрание гласува промените в правителството „Борисов 3“, след като вчера проекторешението бе депозирано в деловодството на НС, съобщава БНР.

Депутатите трябва да обсъдят оставките на министрите на финансите Владислав Горанов, на туризма Николина Ангелкова, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов. Ще бъдат гласувани в пленарната зала, с което автоматично ще бъде направена рокадата в кабинета с новите министерски постове. Очаква се решението на Владислав Горанов и Николина Ангелкова дали ще се върнат като народни представители или ще освободят местата си в парламента.

В парламентарния контрол ще участват осем министри. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще отговори на въпрос на Павел Шопов от „Атака“ относно позицията на България и евентуални действия на министерството относно превръщането на църквата „Св. София“ в джамия. Министърът на здравеопазването в оставка Кирил Ананиев ще отговори и на въпрос относно наличие на заболели и/или носители на Covid-19 от Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Русе.

В рамките на парламентарния контрол отговор на депутатски въпроси ще дадат и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, министърът на транспорта Росен Желязков и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.