Home Култура и изкуство Новата книга на Здравка Евтимова с премиера в Перник
Новата книга на Здравка Евтимова с премиера в Перник

Новата книга на Здравка Евтимова с премиера в Перник

0
0

Най-новият роман на Здравка Евтимова- „Зелените очи на вятъра” ще има своята премиера в Перник на  29-ти ноември от 18 часа в Малкия салон на Двореца на културата. Организатори са Регионална библиотека „Св. Минков”, ОК Дворец на културата и издателство „Жанет 45”.
Книгата ще представи Ангел Малинов, а срещата със Здравка е дългоочаквана от перничани.
„Зелените очи на вятъра” е роман за вътрешното пропадане и въздигане, за пречупването и предела, след който човек въстава в себе си и става Друг. Роман за доброто и злото, за преливането между тях, за размиването на категоричните граници и роман за смъртта – балансьор, привеждаща в изправност, смъртта, която ремонтира и лекува уродливото и безумното в човешките взаимодействия.
Един роман за силата на съдбата, но и за нейната ирония; за силата на характера, но и за компромиса; за щастието да те има и да се откриваш в своите спомени и наследственост; за доброто, което винаги има зелени очи и за сблъсъка с дяволски изменчивото зло, което може да отвлече пътя ти.
Здравка Евтимова е автор на няколко романа и сборници с разкази. Превеждана е в САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, Германия, Франция, Индия, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Македония и Сърбия. Нейни разкази са четени по ББС, Лондон.
Превела е повече от 25 романа от английски, американски и канадски автори на български език, превежда произведения на български писатели на английски език.
Член е на Съюза на българските писатели и на Лигата на писателите на Великобритания, област Йоркшър-Хамбърсайд. Член е на българския ПЕН-клуб.