Home Общество Нов треньор по борба в „Миньор – Перник“
Нов треньор по борба в „Миньор – Перник“

Нов треньор по борба в „Миньор – Перник“

0
0
Радослав Василев е новият треньор на спортен клуб по борба „Миньор Перник“. Той беше представен пред  екипа и младите състезатели. На официалната среща присъства и зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев, който е и част от Управителния съвет на клуба.
Световният шампион по борба Иво Ангелов изрази надежда, че новият треньор ще направи от талантливите момчета добри хора и големи шампиони.
„Радослав е един много добър приятел . Той е многократен медалист от републиканско първенство и шампион, многократен шампион на международни турнири, а  най-голямото му постижение е бронзов медал на Световно първенство. Затова всички трябва да сте щастливи, че ще имате в бъдеще такъв треньор. Пожелавам да сте живи и здрави, да го слушате и да давате всичко от себе си по време на тренировъчния процес, а след това и да залагате много на четенето и писането, защото трябва да бъдете и добри ученици“, сподели Иво Ангелов пред  младите състезатели.
Новият треньор беше приветстван и от  зам.-кмета Денислав Захариев, който не скри , че трудно се говори пред  аудитория от бъдещи шампиони.
„ Горд съм с вас, мили деца, които сте се  устремили към една голяма цел – да представите  града си, треньорите си , клуба си, в един толкова труден и тежък спорт, какъвто е борбата, затова аз ви свалям шапка. Радвам се, че благодарение  на Иво  Ангелов вие имате тези условия тук, а сега имате и един треньор, който има на какво да ви научи и какво да ви предаде. Пожелавам ви много късмет, колкото и да не ви се иска залягайте над уроците, защото освен добри спортисти, трябва и да сте и  добри граждани на нашия град и да се грижим за него“, сподели зам.-кметът Захариев и пожела на треньора да намери една много приятелска среда , едно поле, което ще даде възможност за много работа и за нови успехи.
„Ти имаш достатъчно отличия на тепиха, сега вече е време да имаш успехи и на треньорското поприще. Ние винаги ще бъдем до теб и ще те подкрепяме“, каза още Захариев.
Радослав Василев е роден 7-ми март 1993 година, родом е от варненско село , учи дълги години в София, завършил е спортното училище, а  сега е студент в Националната  спортна академия.
„Аз скоро приключих със  спортната си кариера и заставам от другата страна на строя, както казваме ние. В началото ще ми е може би трудно, но с помощта на треньорите и с всички граждани ще  успеем в това, което сме тръгнали да правим . Посланието ми към децата е  да имате мечти, мечтайте!Мечтата държи човека жив, трябва да се целите към нещо в краткосрочен и дългосрочен план“, заяви Радослав Василев
Младите спортисти по борба пък също посочиха, че са щастливи с новия треньор, който може да им покаже нови неща и да им осигури добро бъдеще в спорта.
Президент на клуба  е Методи Пенев, а старши треньори са още  Веселин Цветков и Петър Лазов.