Home ИЗБОРИ 2021 Няма съгласие за състава на РИК-Перник между партиите
Няма съгласие за състава на РИК-Перник между партиите

Няма съгласие за състава на РИК-Перник между партиите

0
0

Днес се проведоха консултации при областния управител за състава на Районна избирателна комисия Перник за предстоящите парламентарни избори. Партиите не постигнаха съгласие, съобщава Perniknews.bg.

Предложенията за председателското място бяха на ПП ГЕРБ,  Коалиция „БСП за България“ и партия ДПС. Надя Боянова бе предложена от ГЕРБ, Станка Рударска от Коалиция „БСП за България“,  а Галина Радева от ДПС беше предложена за председател или секретар. За зам.-председател бе предложена Лили Стефанова Раджалска от  ПП ВОЛЯ.

„В протокола ще бъдат представени всички становища и предложения на политическите партии и коалиции. Той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение по отношение на състава на РИК –Перник за предстоящите парламентарни избори“, коментира областният управител инж. Емил Костадинов.

Районната избирателна комисия в Перник е 15-членна, като съотношението между парламентарно представените партии е именно: ПП ГЕРБ – 5 члена, коалиция „БСП за България“ – 4 члена, партия ДПС – 2 члена и по 1 член от коалиция „Обединени патриоти“, партия „Воля“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“.