Home Перник Областният управител информира за актуалната пътна обстановка
Областният управител информира за актуалната пътна обстановка

Областният управител информира за актуалната пътна обстановка

0
0

Областният управител съобщава, че пътната обстановка на територията на област Перник е нормална при зимни условия.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. Няма затворени пътища и въведени ограничения. Има навявания в района на селата Мещица и Вискяр.

22 пътнопочистващи машини работят на АМ «Струма» и АМ «Люлин»; 31 общо в общините – Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.

Заради скъсани проводници е временно преустановено електричеството в район от селата Драгичево и Мало Бучино. От ЧЕЗ съобщават, че техни екипи работят и аварията ще бъде отстранена в рамките на час.

От КАТ – Перник информират, че през изминалото денонощие са станали няколко леки ПТП-та в района на община Радомир и община Перник, както и едно тежко в правия участък между селата Мещица и Вискяр /община Брезник/. Вероятната причина за тях е несъобразена скорост и от части зимната обстановка.

Нивото на язовир „Студена” не се е повишило. Общият обем е 25, 200 000 м3, а наличният към 08:30 ч. на 29.11.2018 г. е 13, 831 400 м3.

От АПИ напомнят, че шофьорите трябва да карат внимателно, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

За информация на пътуващите: силен вятър духа в областите Бургас, Варна, Добрич, Ловеч, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София, Търговище, Хасково и Шумен.