Home Перник Общината пак обяснява, че заради стари ръководства няма пари
Общината пак обяснява, че заради стари ръководства няма пари

Общината пак обяснява, че заради стари ръководства няма пари

0
0
Община Перник започва запълване на дупките по всички централни улици в Перник, съобщи кметът Вяра Церовска.
„В момента се изготвя и един списък на улиците, които трябва да се направи подсушаване. Много бих желала да се отделят повече средства , с които да  се подобри инфраструктурата на кварталите в Перник, но за съжаление финансовото състояние не позволява“, коментира кметът.
„При тези задължения, които има Общината и това, което ни е наложено всеки ден от плащанията ,които правим да отделяме по 20 % на НАП“, е много трудно посочи Церовска и уточни, че  тези суми са натрупани за периода 2009-2014 година и са в размер на 3 500 000 лв.
Тя обясни , че облигационният заем в размер на 6 млн. лв, който иска да вземе Община Перник е за да се  върнат част от задълженията. Като пример тя даде Община Ямбол , която тегли 17 млн лева ,за да направи благоустройство и подобри уличната мрежа.
„Въпреки това  ще направим всичко възможно с наличните средства да направим каквото е по силите ни. Започваме запълване на дупките по улиците, където има най-активен обществен транспорт – „Софийско шосе,“ Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ , допълни кметът.