Home Общество Община Ковачевци дава старт в кариерата на трима младежи
Община Ковачевци дава старт в кариерата на трима младежи

Община Ковачевци дава старт в кариерата на трима младежи

0
0

Община Ковачевци за поредна година кандидатства по Национална програма „Старт на кариерата“. За първи път обаче получи правото да наеме трима младежи, през последните години бяха един или двама.
По процедура 2018г. на стажантската програма, Община Ковачевци търси да назначи трима висшисти в областта на туризма, икономиката и обществените комуникации.
Радващото е, че има интерес към всички работни места, очаква се да бъдат насочени кандидати и Общината да бъде работодател и по условията на младежката програма.
Основната й цел е осигуряване на възможност за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, завършили висше образование, до 29 години, без трудов стаж по специалността и регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ .
Интервютата с младежите, насочени от ДБТ – Перник по Програма „Старт на кариерата“, ще бъдат на 13 и 14.11.2018г.
Има доста служители, започнали работа по „Старт в кариерата”, които и до днес работят в Община Ковачевци. При всички случаи това е възможност за младите хора да натрупат допълнителни знания и опит в реална работна среда, която в никакъв случаи не е за изпускане, защото общинар звучи гордо!
Ръководството на Общината в последните години работи с приоритет да попълва състава си с млади, инициативни и образовани хора. 

Източник: Община Ковачевци