Home Перник Община Перник изгражда четири нови спортни съоръжения
Община Перник изгражда четири нови спортни съоръжения

Община Перник изгражда четири нови спортни съоръжения

0
0
Три нови спортни игрища за минифутбол и хандбал и една фитнес площадка ще радва жителите на Община Перник. Две от съоръженията са разположени в дворовете на 9-то ОУ „Темелко Ненков“ и 8-мо ОУ „Кракра Пернишки“, така че едновременно ще могат да се използват и от учениците, и от живущите наблизо . Тяхната настилка ще бъде с изкуствена трева.
Другото спортно игрище е в района на кв. „Изток“, в непосредствена близост до 10-то ОУ „Алеко Константинов“ и Спортното училище . Предстои изграждане и на фитнес площадка зад ГПЧЕ „Симеон Радев“. Тя ще бъде достъпна за всички, имащи желание да спортуват .
„Трите игрища и спортната площадка ще бъдат изградени в следващите два месеца. Заложените целеви средства са в размер на 60 хиляди лева за всяко едно от игрищата и 20 хил. лв за фитнес площадката . Фитнес уредите ще бъдат предоставени на по-късен етап, по друга обществена поръчка“, обясни главният инженер на Общината Богомил Алексов.
Площадките са включени в капиталовите разходи на Община Перник. Миналата година бяха изградени пет детски площадки и пет игрища. До края на настоящата година предстои да бъдат открити още 5 детски площадки, една на територията на кв. „Изток“, една в кв.“ Бела вода“ и три в комплекс за три възрастови групи в Централния градски парк.