Home Интересно и полезно Откриване на Международният фестивал „Арлекин“
Откриване на Международният фестивал „Арлекин“

Откриване на Международният фестивал „Арлекин“

0
0

С атрактивна церемония ще бъде открит утре осмия Детско-юношески международен фестивал „Арлекин“.
Тази година фестивалът ще се реализира на 5 сцени, като първите участия ще започнат с откриването му на 08.06.2022 год. от 19.00 ч. с атрактивен театрално-музикален спектакъл в ДТ „Боян Дановски“, а от 21.00 ч. специално създадено шоу ще ознаменува събитието. Част от церемонията по откриването ще бъде и изпълнение на златното момиче на ДЮФА „Граовче“ Цвета Страхилова, която се завръща на голямата сцена!
Участниците в театралния фестивал тази година са над 700 младежи от 23 театрални състави, с 31 спектакли. Специални гости на фестивала са групите от Италия и Румъния.
Цялата програма на фестивала е ориентирана така, че да обхваща всички възрастови групи, по отношение на сюжетите на спектаклите – от 4-5 годишните до 18-20 годишни зрители.
Най-малките ще се потопят в магията на куклите, където ще общуват отблизо с вълшебните марионетки, ще ги пипнат и ще видят как те оживяват в ръцете на артиста. Ще станат част от това вълшебство и ще запазят спомена завинаги. Ще се насладят на куклен театър и ще видят зад параваните как се случва това. /Открито пространство на „Ларгото“/.
За всички останали – игра на открито и закрито, на сценичните пространства на сцената на ДТ „Боян Дановски“, Лятно кино, Театрален салон на ОДК и Минен музей.
Уйлям Шекспир, Гогол, Андерсен, Джузепе Спампинато, Матей Вишниеч, Чехов, Ст.Л.Костов, Здравка Каменова, Александър Белтов и други знаменити автори ще заблестят с пълно очарование, чрез играта на талантливите актьори, дошли в Перник, за да го дарят с това богатство.
За 4 дни нашият град ще се превърне в огромна сцена за театър за малки и големи.
Ще се зародят безценни приятелства и красиви спомени от едно събитие, което ще ни зареди с истински преживявания и радостни емоции.