Home Общество Откриха деветнадесетия волейболен турнир за купа „Борис Гюдеров“
Откриха деветнадесетия волейболен турнир за купа „Борис Гюдеров“

Откриха деветнадесетия волейболен турнир за купа „Борис Гюдеров“

0
0

Волейболната надпревара е под егидата на Община Перник и Волейболен клуб Миньор.

Проявата, която се провежда днес и утре, е в памет на изтъкнатия български национал и едно от най-големите имена в родния волейбол от миналото Борис Гюдеров и се провежда в едноименната зала в областния град.

По покана на президента на клуба Петър Първанов сред специалните гости на откриването бе и областният управител Ирена Соколова.

„Днес даваме старт на провеждането на традиционния турнир за купа „Борис Гюдеров“. Името на този спортист завинаги оставя ярка диря в спортната слава на Перник. То е символ на подражание, атрактивна и спортсменска игра. Радващо е, че в тези два дни, волейболисти от четири отбора ще демонстрират своите умения и завидно майсторство в едно добро дерби, което публиката ще следи и анализира“, заяви губернаторът.

В тазгодишното издание на турнира ще участват четири тима, като гости на Миньор ще бъдат столичните Левски София, ЦСКА и Славия, които са участници в Суперлигата на България.

Надпреварата се провежда по схемата на директната елиминация, като победителите от двете двойки ще се изправят на финал на следващия ден 10 октомври, а победените ще играят за 3-4 място.

Състезанието е вписано и в календара на волейболната федерация.