Home Интересно и полезно Перник е домакин на Републиканско първенство по баскетбол за юноши
Перник е домакин на Републиканско първенство по баскетбол за юноши

Перник е домакин на Републиканско първенство по баскетбол за юноши

0
0
За четвърти път в продължение на четири дни Перник е домакин на Републиканското първенство по баскетбол за юноши. Старт на спортното събитие беше даден в зала „Борис Гюдеров“ от заместник-кмета Денислав Захариев. Той приветства участниците и публиката с празника на детето и пожела успех на младите състезатели.
„За мен като зам.-кмет е изключителна чест да открия това състезание . Община Перник винаги е обърната към спорта, независимо от това той дали е ученически, масов или професионален. Въпреки финансовите затруднения, кметският екип подкрепя спорта, защото той учи на дисциплина, вземане на решения , уважение към противника и те прави силен да превъзмогваш загубите“, сподели Денислав Захариев.
Той благодаря на организаторите и учителите за това събитие.
„Играйте и се забавлявайте, натрупайте спомени, създайте приятелства. И нека най-добрият да победи“, призова още Захариев.
Участниците в състезанието бяха приветствани и от името на Областната администрация , в лицето на зам. областния управител Иво Иванов. Той благодари за поканата да бъде госта на Републиканското първенство по баскетбол.
„За мен е удоволствие, че Перник е домакин на това спортно събитие, защото градът ни има богата история и много успехи в този спорт. Наши спортисти са ни прославили в страната ни и из целия свят, в европейски, световни и олимпийски игри. Спортът учи на морални принципи, които ни изграждат като личности“, каза Иво Иванов.
В състезанието участват 10 отбора, от 8-ми до 10-ти клас, сред тях са и възпитаниците на VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Перник.
Водач на групата на юношите от град Хасково е майката на най-добрия български тенисист Григор Димитров – Мария Димитрова.
Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Министерството на спорта, Българска асоциация спорт за учащи. Събитието се провежда със съдействието на Община Перник.