Home Перник Почетни значки за двама пернишки пожарникари
Почетни значки за двама пернишки пожарникари

Почетни значки за двама пернишки пожарникари

0
0

Материал на БНР Благоевград

Двама пожарникари, участвали в спасителната акция  в съседна Турция след опустошителното земетресение на 6 февруари и последвалите силни вторични трусове ще получат почетната значка на Община Перник. Това решиха единодушно на извънредно заседание днес местните общински съветници.

Радослав Василев и Мартин Никифоров бяха сред доброволците, изпратени от България за провеждане на спасителната операция в Турция. Двамата са били командировани за 10 дни в град Бесни, окръг Адъяман. Радослав Василев е водач на специален автомобил в  пожарната служба в Трън, а Мартин Никифоров е старши пожарникар в Радомир. И двамата са родени в Перник. 

Освен оригиналната значка, те ще получат нейно уголемено копие и на папирусова хартия решението на Общинския съвет за удостояването им с отличието. „Почетните значки ще им бъдат връчени на първата сесия, която предстои“, поясни председателят на съветниците в Перник Денислав Захариев, който е и сред вносителите на предложението. 

Последният удостоен с почетната значка на Община Перник бе една от легендите на пернишкия футбол Георги Йорданов- Ярето.