Home България Правителството ще решава днес за тол – таксите и по кои пътища ще се събират
Правителството ще решава днес за тол – таксите и по кои пътища ще се събират

Правителството ще решава днес за тол – таксите и по кои пътища ще се събират

0
0

Редовно правителствено заседание ще се проведе днес, 27 – ми декември. Една от точките в Дневния ред е за пътищата в страната, за които ще се събират тол – такси.

Министрите ще приемат актуализирани списъци със защитените от държавата специалности и професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда за учебната 2019/2020 г.

Очаква се кабинетът да приеме Национален план от инициативи за отбелязване на 15-ата годишнина от членството на България в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на организацията на Северноатлантическия договор.

В дневния ред на заседанието на правителството са и промени в Постановление 85 на Министерския съвет от 2007 г. за координация по въпросите на Европейския съюз.

Кабинетът ще одобри проект на Закон за защита на търговската тайна, както и промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта.

Министрите ще одобрят проект на Споразумение между правителствата на България и Гърция за регламентиране на железопътния трансграничен трафик и ще приемат Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018-2020 г.